نفتکش ایرانی در آتش

ساخت وبلاگ
 
روز شنبه 16 دی ماه 1396 در سواحل شرقی چین یک کشتی نفتکش ایرانی با یک فروند کشتی فله بر چینی تصادف کرد که در نتیجه آن کشتی دچار حریق شده و همه 32 سرنشین آن جان باختند.

بارگیری نفتکش ایرانی " سانچی" در  ۲۵ آذر ( ۱۶ دسامبر 2017)  پایان یافته و کشتی بندر عسلویه را به مقصد بندر دائسن کره‌ جنوبی ترک نمود . کشتی مذکور دارای ۳۲ خدمه بوده که ۳۰ نفر آنها ایرانی و ۲ نفر بنگلادشی بوده‌اند. ۴ نفر از ایرانی ها هم دانشجویان دریانوردی بوده‌اند که دوره کارآموزی خود را در این کشتی سپری می‌کردند.
این نفتکش حامل ۱۱۵۱۰ تن میعانات گازی ( نوعی نفت فوق سبک با مقدار گوگرد پایین بوده که همراه با گاز از میادین گازی خارج می‌شود و با توجه به خلوص بالای آن گران تر بوده و البته اطفا حریق آن هم مشکل تر خواهد بود) بود ؛ اما یک روز مانده به پایان سفر در ساعت ۲۰:۲۰ دقیقه شنبه ۱۶ دی ماه به وقت محلی با یک فروند کشتی فله‌بر چینی " سیام کریستال " (دارای محموله ۶۴ هزار تنی غلات از مبدا امریکا به مقصد استان گوانگ‌دانگ در جنوب چین ) در فاصله ۲۹۲ کیلومتری (۱۵۸ مایلی) شرق کشور چین برخورد کرده و نفتکش دچار حریق شد. با طولانی شدن عملیات امداد و نامناسب بودن شرایط جوی ، نفتکش تا صدها کیلومتر به طرف آبهای ژاپن هم کشیده شد. دمای آتش در برخی نقاط به ۹۰۰ درجه رسیده بود و شراره های آن در فاصله صدها متری احساس می شد. وجود ۱۹۵۶ تن مازوت و ۱۱۸ تن گازوئیل به عنوان سوخت کشتی هم بر قدرت انفجار می افزود و عملیات نجات را سخت و غیر ممکن می نمود.
ایران با توجه به ضعف و محتاطانه بودن عملکرد دولت چین در عملیات امداد و قطع امداد در شبها ، با یک شرکت ژاپنی قرارداد همکاری امضا نمود . البته چینی‌ها وجود گازهای سمی منتشر شده در اطراف کشتی، شعله‌های سرکش و شرایط نامناسب جوی در منطقه را به‌عنوان موانع کار اعلام نمودند.
سرانجام با وجود همکاری شش کشور در عملیات نجات ، پس از هشت روز آتش و انفجار ، در ۲۴ دی ماه نفتکش غرق شد و همه پرسنل آن مظلومانه جان باختند. هر چند بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که کارکنان در همان روز اول حادثه کشته شده بودند. در همان روز اول جسد یکی از قربانیان و چند روز بعد جسد دو نفر دیگر به همراه جعبه سیاه کشتی  در روی نفتکش پیدا شد . تلاش ها برای جستجوی دیگر اجساد ادامه دارد.
همه ۲۱ خدمه کشتی فله‌بر چینی در زمان برخورد ، درون آب پریده‌ و نجات یافتند.

هر چند به دلیل آتش گرفتن بخش عمده ای از میعانات و سوخت کشتی از شدت آلودگی محیط زیست کاسته شد اما با این وجود ابن حادثه از لحاظ وسعت آلودگی محیط زیست یکی از بزرگترین و تلخ ترین موارد قرن اخیر به شمار می رود.


این کشتی ۲۷۴ متری ایرانی مدل سوئز مکس بوده و سانچی نامیده می شد. سال ساخت آن ۲۰۰۸ و تحت کلاس DNV می باشد. هزینه ساخت آن حدود ۷۰ میلیون دلار و ارزش محموله آن ۶۰ میلیون دلار تخمین زده شده است. نفتکش مذکور متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران بوده ( که در سال های گذشته برای دور زدن تحریم های بیت المللی نام خود را از ساسان یا سپید تغییر داده بود) و برای شرکت Bright Shipping  تحت پرچم کشور پاناما فعالیت می‌کرد. سوئزمکس به کشتی های متوسطی گفته می شود که قابلیت عبور از کانال سوئز را دارد.
شرکت خریدار کالا ، هانوا توتال کره جنوبی بوده و نوع قرارد خرید به صورت  (FOB) تنظیم شده است. ( بدین معنا که بعد از انتقال کالا به داخل کشتی، کلیه مسئولیت ها بر عهده خریدار بوده و با توجه به بیمه شدن کالا توسط خریدار ، شرکت بیمه ملزم به پراخت خسارت می باشد)

قانون و آیین نامه اجرایی تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی...
ما را در سایت قانون و آیین نامه اجرایی تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sobhe-emrooze-iran بازدید : 108 تاريخ : دوشنبه 25 دی 1396 ساعت: 11:02